TJÄNSTER

Taktil Stimulering

Behöver du avslappning och få hjälp att höja din livskvalitet?
Med hjälp av Taktil Stimulering kan du öka din kroppsuppfattning, få lugn och ro, ett ökat välbefinnande och förbättrad hälsa. Din mag- och tarmfunktion förbättras och smärta lindras.

Taktil Stimulering är en strukturerad och medveten beröring av huden. Taktil Stimulering aktiverar huden, vilken är vårt första och största organ och sinnesorgan. Taktil Stimulering är en behandlingsform som passar för ALLA, dvs. både barn och vuxna, unga och äldre, som vill slappna av och höja sin livskvalitet. Många använder sig av Taktil Stimulering som ett sätt att koppla av och återhämta sig från ett stressigt arbete eller en påfrestande studiemiljö. Eftersom behovet av beröring ökar när man är sjuk, har blivit skadad eller har något funktionshinder så har Taktil Stimulering också anpassats för barn och vuxna med till exempel hjärnskador som har uppstått vid olyckor, begåvningshandikapp, autism, demens eller rörelsehinder. Taktil Stimulering kan också användas som ett stöd inom palliativ vård.

Taktil Stimulering används bland annat för att:

– öka kroppsuppfattningen

– skapa lugn och ro

– få ett ökat välbefinnande och hälsa

– förbättra mag- och tarmfunktionen

– lindra smärta och öka immunförsvaret

– öka kommunikationen

– dämpa ångest och minska aggressivitet

 

Taktil Stimulering stödjer kroppens egen förmåga till läkning. Den stärker också bindningen mellan föräldrar och barn och bindningen mellan partners.

Metoden Taktil Stimulering bygger på hur vi naturligt stryker oss över huden, till exempel när vi tvättar oss eller smörjer in oss. Genom beröring på huden produceras vårt livshormon oxytocin, som finns med i allt som sker i kroppen för vår överlevnad.

En Taktil Stimulering helkropp tar ca 40-45 minuter.

Kundfeedback

"Jag fick Taktil Stimulerings behandlingar hos Heidi. Det var avslappnande, skönt och det kändes väldigt bra i kroppen efteråt. Kroppen kändes lättare och sömnen blev bättre. Jag är nog en återkommande kund."
Maydy Lindgård, 78 år
"Jag har anlitat Heidi för att ge behandlingar i Taktil Stimulering till min son som lider av en funktionsnedsättning. Skillnaden mellan före och efter är enorm! Nu är han mycket lugnare, sover bättre och orkar koncentrera sig längre stunder på sina uppgifter. Stort tack!"
Kvinna med 19-årig son
"Hos Naturvårdsklinik HeidiG har jag gått kurserna Reiki 1 & 2 och även fått komma och repetera kurs 1. Mycket angenämt i Heidis sällskap och ledning, samt i mötet med de andra kursdeltagarna. Hos Heidi har jag också fått bra behandlingar, både Reiki och Taktil Stimulering. Taktil Stimuleringen har bl.a minskat mina muskelkramper i överarmarna, så jag kommer gärna igen. Lugn och skön atmosfär."
Yvonne, 52 år